Väliasemia matkalla utopiaan : tutkielma Erik Olin Wrightin todellisen utopian käsitteestä - Mäki, Ville (2021)
Tutkielma käsittelee sosiologi Erik Olin Wrightin teoriaa todellisista utopioista, niiden luonteesta ja siitä, miten ne vertautuvat vasten perinteisempää utopian käsitettä. Tutkielmassa esitellään myös käytännön esimerkkejä todellisista utopioista ja pyritään selventämään millaisia poliittisia funktioita todellisilla utopioilla voi olla. Näiden lisäksi tutkielmassa pyritään myös taustoittamaan Wrightin käsitystä emansipatorisesta yhteiskuntatieteestä ja itse utopian käsitteestä.