Teknologisoituva kotihoito ja työntekijöiden tunnekokemukset - Lampi, Anna (2021)
Tämän tutkielman tavoitteena on selvittää, millaisia tunnekokemuksia kotihoidon työntekijät liittävät työssä käyttämäänsä teknologiaan. Tutkin, millaisia tunteita työntekijät tuntevat erilaisia teknologioita ja tietojärjestelmiä käyttäessään, mutta myös, millaisia selittäviä tekijöitä he kuvaavat tunnekokemustensa taustalla. Lisäksi tarkastelen työntekijöiden iän, työkokemuksen ja esimiesaseman mahdollista yhteyttä heidän tunnekokemuksiinsa. Aineistonani käytän vastauksia vuonna 2019 kerätyn Vanhustyö ja teknologia -kyselytutkimuksen avokysymykseen ”millaisia tunteita teknologian käyttämiseen on liittynyt työssä viimeisen viikon aikana”. Vastaajia laadullisessa aineistossani on 819. Hyödynnän tutkielmassani aiempaa tutkimusta hoivatyöntekijöiden teknologiakokemuksista ja -asenteista sekä hoivatyön muutoksista, yhdistäen niihin tunteiden tutkimuksen teorioita. Analyysimenetelminäni käytän laadullista sisällönanalyysia ja ristiintaulukointia.