Peruskouluikäisten maahanmuuttajien musiikkisuhde ja musiikintuntien rooli maahanmuuttajataustaisen oppilaan musiikkisuhteen tukemisessa - Hulkko, Mia-Leena (2021)
Tässä tutkielmassa käsitellään peruskouluikäisten maahanmuuttajien musiikkisuhdetta, sekä millä tavoilla musiikintunnit tukevat tätä musiikkisuhdetta. Tutkielma on tehty laadullisella tutkimusmenetelmällä, joka koostuu neljän peruskouluikäisen maahanmuuttajan sekä kahden luokanopettajan haastatteluista. Näillä haastateltavilla ei ole keskenään opettaja-oppilas suhdetta. Haastatteluaineisto on analysoitu sisällönanalyysilla. Teoreettisessa viitekehyksessä tarkastellaan musiikkisuhdetta käsitteenä, monikulttuurista musiikkikasvatusta sekä opetussuunnitelman ajatuksia näistä kummastakin.