Skaalatun ketterän kehityksen koordinointi - Väisänen, Sanna (2021)
Ohjelmistoprojektien toimitusmetodiksi valitaan enenevissä määrin ketterät menetelmät, myös silloin kun projektit ovat suuria ja monimutkaisia kokonaisuuksia. Itseohjautuvuus ja autonomisuus on ketterän manifestin mukaisesti oleellinen osa tiimien toimintaa, mutta suuressa skaalassa itseohjautuvuuden ja koordinoinnin tasapaino voi olla hankala toteuttaa. Koordinaatiota hallitaan erilaisin koordinaatiomekanismein, kuten erilaisten tapaamisten, dokumenttien ja työkalujen avulla.