Laihduttaminen ja painonhallinta iltapäivälehtien kansisivujen otsikoissa ja kuvissa - Kopperi, Eeva (2021)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli kuvata laihduttamiselle ja painonhallinnalle rakentuvia merkityksiä iltapäivälehtien Ilta-Sanomien ja Iltalehden kansisivujen otsikoissa. Lisäksi tarkoituksena oli kuvata, millaisia laihduttamiseen ja painonhallintaan liittyvien otsikoiden yhteydessä olevat kuvat olivat. Tutkimuksen aineistona oli 71 painonhallintaa ja laihduttamista käsittelevää otsikkoa vuoden 2018 Ilta-Sanomien ja Iltalehden kansisivuilta, sekä otsikoiden yhteydessä olleet kuvat, joita oli 87. Aineisto kerättiin Kansalliskirjaston digitaalisten aineistojen kokoelmasta. Aineisto analysoitiin sekä tekstien että kuvien osalta aineistolähtöisellä laadullisella sisällönanalyysimenetelmällä sekä aineiston erittelyllä.