Koulutus ja ylipaino - Haikarinen, Kia (2021)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan koulutuksen ja ylipainon välistä yhteyttä. Tilastojen mukaan ylipainoisuus on yleistynyt teollisuusmaissa ja kehitysmaissa viime vuosikymmenien ajan. Aiempien tutkimuksien tulokset ovat ristiriitaiset ja kaikki tutkimukset eivät ole löytäneet selvää yhteyttä koulutuksen ja ylipainon väliltä. Tämän tutkielman tavoitteena on tarkastella, löytyykö koulutuksen ja ylipainon väliltä yhteys.