In goat we trust : an ethnographic case study on pastoralist livelihoods and climate resilience in the Makreri village community in India - Lähde, Veera (2021)
Pro gradu -tutkielmassani tarkastelen Bhil -alkuperäiskansan toimeentulostrategioita ilmastoresilienssin näkökulmasta Makrerin kyläyhteisössä Rajasthanin osavaltiossa Intiassa. Tutkimuksen tarkoituksena on ymmärtää, millaisia strategioita yhteisön pienviljelijät ovat käyttäneet sopeutuessaan nykyisiin ja valmistautuessaan tuleviin ilmastonmuutoksen paikallisesti havaittuihin vaikutuksiin. Tutkimus tarkastelee muutoksia maaseudun toimeentulostrategioissa ja pyrkii ymmärtämään niitä tekijöitä, joiden ansiosta Makrerin pienviljelijät ovat turvautuneet vuohen tuotantoon etsiessään uusia toimeentulon muotoja. Tutkimuksessa tuodaan esille vuohen tuotantoon turvautuneiden pienviljelijöiden näkemyksiä turvatusta toimeentulosta sekä vuohen tuotantoon liittyvistä mahdollisuuksista ja riskeistä ilmastonmuutoksen vaikutuksille alttiilla alueella.