Teknologian kehitys ja työn tulo-osuus - Hokkanen, Tommi (2021)
Teknologinen kehitys on talouden kasvua ylläpitävä voima. Se kasvattaa tuottavuutta ja mahdollistaa ennennäkemättömiä saavutuksia ihmiskunnalle. Teknologian kehitys vaikuttaa vahvasti myös työmarkkinoihin. Samalla työn tuottavuutta lisätessään, teknologia saattaa toimia työn substituuttina, korvaten työtä. Eräänlaisesta teknologian aiheuttamasta massatyöttömyydestä on puhuttu siitä asti, kun ensimmäiset koneet korvasivat ihmisen peltotöissä, mutta sellaista työttömyyden aaltoa ei ole vielä nähty. Kehitys on tuonut tullessa uudenlaisia työtehtäviä.