Vertaiset syrjäytymistä ehkäisevänä tekijänä romaninuoren elämässä - Syväjärvi, Anni (2021)
Romanien syrjäytymisen vähentäminen on haaste suomalaiselle yhteiskunnalle. Syrjäytymisen taustatekijät ovat moninaisia ja koulutusten nivelvaihe on syrjäytymisen kannalta kriittinen ajanjakso. Vertaissuhteissa kertyy sosiaalista pääomaa, kuten osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja luottamuksen kokemuksia, jotka voivat suojata syrjäytymiseltä.