Edon muutos ja jatkuvuus Tokugawan kauden kartoissa 1690-1864 - Viitikko, Tatu (2021)
Kandidaatintutkielmani käsittelee Edon (nyk. Tokio) alueen muutosta ja jatkuvuutta karttojen perusteella Tokugawan shogunaatin hallintokauden aikana (1603 - 1868), jota myös Edo-kaudeksi kutsutaan. Edon alueen tutkiminen juuri karttojen perusteella on merkittävää, sillä Edoa voidaan pitää aikansa poliittisena pääkaupunkina, vaikka Japanin virallisena pääkaupunkina toimi Kyoto. Edon aseman teki erityiseksi sen erinomainen strateginen sijainti rannikolla. Edo oli vahva linnakaupunki, jonka väkiluku ylitti puoli miljoonaa asukasta ja lisäksi Japanin lääninherrat daimiot joutuivat kokoontumaan Edossa säännöllisesti huolehtiakseen poliittisista panttivangeistaan ja pysyäkseen shogunaatin suosiossa.