Toislajisten ja yhteiskunnan välille konstruoituva eläinkuvasto Elisa Aaltolan tekstissä ”Toislajisena ihmisten maailmassa” - Harjunpää, Johanna (2021)
Tutkielmani käsittelee toislajisten ja vallitsevan yhteiskunnan välille konstruoituvaa eläinkuvastoa Elisa Aaltolan tekstissä ”Toislajisena ihmisten maailmassa” teoksesta Eläimet yhteiskunnassa. Valittu tutkimuskysymys käsittelee sitä, minkälaisilla kielellisillä keinoilla konstruoidaan eläinkuvastoa ei-inhimillisen ja inhimillisen välille. Tutkielmani teoreettinen pohja on yleisessä ja kriittisessä diskurssianalyysissa. Tutkielman metodina toimii aineiston yksityiskohtainen lähiluku.