Iakttagelser om språkvariation i en svenskspråkig podcast - Siekkinen, Peppi (2021)
Tutkielman aiheena oli tarkastella tutkimushenkilön kielen vaihtelua ruotsinkielisessä podcastissa. Jotta kielenvaihtelua pystyttiin havaitsemaan, tutkielmassa tutkittiin ja vertailtiin kahta podcastjaksoa, joissa henkilö oli äänessä. Koska tutkielman aihetta piti rajata, päädyttiin tutkimuksessa keskittymään tutkimushenkilön sanastonsa vaihteluun. Myöhemmässä vaiheessa tarkennettiin tutkimuskohdetta vielä havainnoimalla koehenkilön englannin kielen, kirosanojen sekä nuorisokielelle tyypillisten dis-kurssipartikkelien käyttöä. Tutkielmassa keskityttiin myös tutkimushenkilön keskustelukumppanei-den kielen- ja sanastonkäyttöön. Hypoteesina tutkielmalle oli, että vaihtelua tulisi huomata podcast-jaksojen välillä, sillä niiden aiheet poikkesivat toisistaan. Lisäksi koehenkilö sai toiseen jaksoon vie-raan keskustelemaan hänen ja toisen podcastemännän kanssa. Tutkielmassa hyödynnettiin laadullisia sekä määrällisiä tutkimusmetodeja.