Pelillisten elementtien käyttö Suomen museoissa vuonna 2021 - Perttu, Soli (2021)
Opinnäytetyö tarkastelee suomalaisten museonäyttelyiden yleisötyössä käytettäviä pelejä ja pelillistämisen elementtejä. Tutkimusmateriaali koostuu yleisötyöstä vastaaville museotyöntekijöille lähetetyn kyselyn vastauksista. Museoilta kysyttiin, mitä erilaisia keinoja museoissa on tai on ollut käytössä, ja mitä on suunnitteilla. Kysymyksenä oli myös, pidetäänkö uusia pelillistämisen keinoja museoissa tärkeänä ja kuinka museoiden henkilökunta suhtautuu uusiin teknologioihin. Kyselyssä tiedusteltiin myös koronapandemian vaikutuksia museoiden suunnitelmiin. Vastauksia analysoitiin laadullisen tutkimuksen tyypittelyn, vertailun ja pohdinnan keinoin.