Euroopan parlamentin turvallisuuskäsitys Venäjän tilanteesta ja Aleksei Navalnyin myrkyttämisestä : turvallistamisen retoriikka ja argumentaatio päätöslauselmassa 2020/2777(RSP) - Kuronen, Noora (2021)
Tämä tutkielma on retorinen analyysi Euroopan parlamentin turvallisuuskäsityksestä Venäjän tilanteesta ja Aleksei Navalnyin myrkyttämisestä turvallistamisteorian viitekehyksessä. Turvallisuuskäsitystä tarkastellaan Buzanin, Wæverin ja Jaap de Wildeen turvallistamisteorian käsitteellisten välineiden sekä Chaïm Perelmanin retoriikan avulla. Tämän lisäksi taustalla huomioidaan Euroopan unionin yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka tutkielman riippumattomana tekijänä, jota Euroopan parlamentti osaltaan toteuttaa. Tutkielmassa keskitytään tarkastelemaan turvallisuuskäsityksen muodostumista kielessä ja puheessa kysymällä, millainen turvallisuuskäsitys Aleksei Navalnyin myrkytyksestä muodostetaan Euroopan parlamentin päätöslauselmassa.