„Unglaublich, heilig, schweinekalt. Unser Abenteuer – passt wie die Faust aufs Auge.“ : Repräsentationen der finnischen Natur in einem deutschen Reiseblog - Minkkinen, Roosa-Maria (2021)
Sosiaalisessa mediassa mielikuvien luominen ja jakaminen erilaisten viestien, tekstien ja kuvien avulla on nykyisin hyvin tavallinen osa niin yksityishenkilöiden kuin yritysten arkea. Blogit ovat osa sosiaalisen median maailmaa ja ne mahdollistavat niin harrastajabloggaajien ammattimaisen kirjoittamisen kuin myös ammattijournalistien siirtymisen digitaalisille viestintäkanaville. Bloggaamista, kuten muutakin sosiaalisen median vaikuttamistyötä, vauhdittaa usein taustalla oleva kaupallinen yhteistyö. Bloggaaminen tapahtuu usein yksityishenkilön kautta; bloggaaja kertoo blogissaan omakohtaisia kokemuksiaan ja tällä tavoin suosittelee ja tekee yhteistyönä mainostettavaa tuotetta tai palvelua tutuksi lukijakunnalle. Bloggaajalla on siis valtaa vaikuttaa lukijan mielipiteeseen. Blogit ovat tulleet yhtä lailla osaksi myös matkajournalismia ja laajentaneet matkajournalismin kenttää perinteisistä matkakertomuksista ja lomakohdekatalogeista digitaalisiin versioihin.