Pahuus poissaolona : inhimillinen pahuus Mary Midgleyn tuotannossa - Nurminen, Pinja (2021)
Tutkielma käsittelee Mary Midgleyn näkemystä pahuudesta ja pahan tekemisen motivaatiosta. Midgley ei pidä pahuutta hyvyydelle vastakkaisena aktiivisena voimana, vaan määrittelee pahuuden puutteiden kautta, ihmiselle luontaisten hyveiden poissaolona. Työn tavoitteena on tarkastella kriittisesti Midgleyn esittämää negatiivista pahuuskäsitystä.