Mielenterveysongelmat ja aktiivinen työvoimapolitiikka : systemaattinen kirjallisuuskatsaus mielenterveysongelmien vaikutuksista työmarkkinamenestykseen sekä työvoimapolitiikan ratkaisukeinoista - Mikkilä, Tuomo (2021)
Mielenterveysongelmat ovat olleet alati kasvava ongelma länsimaissa viime vuosikymmeninä. Mielenterveyden ongelmat ja häiriöt heikentävät yksilön elämänlaatua ja toimintakykyä sekä vaikuttavat hänen kykyihinsä suoriutua elämän eri tilanteista ja osallistua yhteiskunnan toimintoihin. Työmarkkinoille osallistuminen voi näin ollen osoittautua haasteelliseksi. Tutkin kandidaatintutkielmassani mielenterveysongelmien vaikutusta yksilön työmarkkinamenestykseen ja työvoimapolitiikan, erityisesti aktiivisen työvoimapolitiikan keinoja tukea mielenterveysongelmista kärsiviä työllistymisessä ja työelämässä jatkamisessa. Tavoitteena on lisäksi valottaa mielenterveysongelmaisten alentuneiden voimavarojen sekä työelämän ja aktiivisen työvoimapolitiikan asettamien vaatimusten välistä ristiriitaa.