Yliopiston generalistiopiskelijoiden asiantuntijuuden rakentuminen - Ollila, Tapio (2021)
Tutkimuksessa tarkastellaan 11 yliopiston generalistiopiskelijan asiantuntijuuden rakentumiseen vaikuttavia tekijöitä. Generalistialalla tarkoitetaan alaa, joka ei suoraan johda mihinkään tiettyyn ammattiin, vaan antaa yleistiedot ja -taidot. Generalistiopiskelijoiden kirjoituksia tutkitaan ja analysoidaan empiirisestä tietoaineistosta ankkuroidun teorian (Grounded Theory, GT) avulla. Opiskelijat olivat opinnoissaan eri vaiheissa ja edustivat kahdeksaa eri opintosuuntaa. Tietoaineiston oli kerännyt Koskela (2020).