Näyttelijän ammatillinen toimijuus suomalaisissa teatteriorganisaatioissa - Eloranta, Elina (2021)
Tutkielma käsittelee näyttelijöiden ammatillista toimijuutta suomalaisissa teatteriorganisaatioissa. Tutkielmaa motivoivana tekijänä on ollut teatterin rakenteissa, työyhteisöissä ja työntekijöiden toimijuudessa käynnissä oleva murrostila. Tutkimustehtävä on selvittää ja ymmärtää näyttelijöiden ammatillisen toimijuuden kokemuksia. Tutkimuskysymykset ovat: Millaisena näyttelijät kokevat ammatillisen toimijuutensa ja millaisia kokemuksia näyttelijöillä on heidän ammatilliseen toimijuuteensa vaikuttavista johtajuuden tavoista?