Edeltävän vuoden aikana tapahtuneen kaatumisen yhteys kävelykepin käyttöön yli 65-vuotiailla - Tiilikainen, Ira (2021)
Kävelykepin käytön ja kaatumisten välistä yhteyttä on tutkittu vähän ja niiden yhteys on epäselvä. Alustavaa tieteellistä näyttöä on olemassa kävelykepin liikkumista tasapainottavasta ja kaatumiselta suojaavasta vaikutuksesta, mutta toisaalta myös sen tasapainoa häiritsevästä ja kaatumisia lisäävästä vaikutuksesta. Kävelykepin käyttäjät ovat myös olleet huolestuneempia kaatumisesta kuin ne, jotka eivät käytä kävelykeppiä. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, onko edeltävän vuoden aikana tapahtuneella kaatumisella yhteyttä kävelykepin käyttöön yli 65-vuotiailla. Lisäksi selvitettiin, mitkä muut tekijät selittivät kävelykepin käyttöä.