Using cyber threat intelligence as a part of organisational cybersecurity - Matilainen, Juhani (2021)
Kyberuhkatiedustelu on hieman kiistanalainen aihe ammatillisissa ja akateemisissa piireissä. Koska osa-alue on vielä nuori, tutkimus toimivuuden osalta on vielä vähäistä. Julkisuudessa moni kyberhyökkäys on saanut huomiota. Tämä tutkimus selvittää kyberuhkatiedustelun käyttöä osana organisaatioiden kyberpuolustusta. Tutkielma tehtiin laadullisena tutkimuksena, sisällön analyysin keinoin valitsemalla 14 dokumenttia. Näiden dokumenttien ja OODA silmukan pohjalta luotiin viitekehys kyberuhkatiedustelun käyttöön organisaatioissa. Johtopäätöksenä on todettu, että kyberuhkatiedustelu voi tarjota tarvittavaa tietoa, jolla organisaatio voi puolustautua kyberuhkia vastaan.