Suositusjärjestelmien vaikutus disinformaation leviämiseen - Uurtimo, Justus (2021)
Suosittelujärjestelmät ovat erottamaton osa nykyaikaa ja informaation lisääntyminen verkossa tarkoittaa, että niitä tarvitaan tulevaisuudessa yhä enemmän ja enemmän. Suosittelujärjestelmissä on kuitenkin ongelmia, jotka heijastuvat yhteiskuntaamme. Suosittelujärjestelmät nopeuttavat tiedon vastaanottamista ja rajaavat epäolennaista tietoa käyttäjiltä, mutta ne myös saattavat tällöin rajata tietoa liian yksipuolisesti aiheuttaen kaikukammioita. Tutkielmassa selvisi, että näitä kaikukammioita voidaan hyödyntää osana disinformaation levitystä ja niitä on käytetty kohdentamaan disinformaatiota halutulle yleisölle.