Lapsiköyhyys hyvinvointivaltioissa : tutkimuskatsaus lasten näkökulmasta - Makovetski, Jana (2021)
Tutkimuksen tehtävänä oli selvittää, mitä lapsuudessa eletty aineellinen köyhyys merkitsee lasten arjessa hyvinvointivaltioissa. Tutkimuksen painopiste oli lasten omissa kokemuksissa heidän jokapäiväisessä elämässään. Tutkimuksessa on selvitetty sitä, miten lapsi kokee aineellista köyhyyttä ja mitä seuraamuksia ja haasteita aineellinen köyhyys tuo lapsen elämään sekä missä elämän osa-alueissa aineellinen köyhyys näkyy. Tutkimus koostuu 16 lähteestä, ja se on toteutettu kuvailevana kirjallisuuskatsauksena. Tutkielman aineiston muodostavat aiemmat tutkimukset lasten köyhyyskokemuksista. Suomalaisia tutkimuksia lasten kokemuksista on varsin niukasti, joten suurin osa aineistosta koostuu kansainvälisistä tutkimuksista. Tutkimustulosten käsittelyssä käytettiin menetelmänä teemoittelua.