Johann Schönfeldin Saul ja En-Dorin noita : henkienmanaajan ja noidan ikonografinen ja tekstuaalinen tulkintaperinne - Tirri, Jouni (2021)
Tutkimuksessa käsitellään Johann Heinrich Schönfeldin (1609–1684) teosta Saul ja En-Dorin Noita. Tutkimuksen tarkoitus on selvittää millä tavalla noituuden elementit tulivat osaksi Saul ja En-Dorin noita kuva-aihetta ja kuinka nämä näyttäytyvät Schönfeldin teoksessa. Tutkimuksen tarkoitus on avata näiden elementtien merkityksiä ja selvittää minkä takia ne ovat valikoituneet osaksi Schönfeldin teosta. Teosta ja siinä esiintyviä elementtejä tarkastellaan ikonografisen analyysin keinoin.