Suomalaista työelämää turvaamassa : työsuojelua koskevan käsitteistön muutokset 1970-2010 - Kärkkäinen, Kati (2021)
Työsuojelu käsitteenä rakentui vielä 1970-luvun alussa vahvasti fyysisten terveysriskien torjunnan ympärille. Käsitteen sisällöt ja määritelmät laajentuivat kuitenkin nopeasti seuranneiden vuosikymmenten aikana toteutettujen työsuojelu-uudistusten myötä. Työsuojelun määritelmään ja käytännön toimintaan sisällytettiin sosiaalinen ja psyykkinen näkökulma, mikä merkitsi samalla suojelutoiminnan lähtökohtien ja tavoitteiden huomattavaa moninaistumista.