Tie kohti vapautta vankeuden jälkeen : kirjallisuuskatsaus vapautuvien vankien yhteiskuntaan liittymisestä - Kanerva, Sari (2021)
Tutkielmani on kuvaileva kirjallisuuskatsaus, jonka tavoitteena on tarkastella vapautuvien vankien kohtaamia haasteita sosiaalityön ja vankityön viitekehyksessä. Tutkielmani tavoitteena on selvittää millaisia haasteita vangit kohtaavat sosiaalisen integraation näkökulmasta vapautuessaan vankilasta sekä tarkastella, mikä on vangin desistanssin merkitys vapautumisen onnistumisessa. Kirjallisuuskatsaukseni tulokset esitän kolmessa alaluvussa: Sosiaaliseen integraatioon vaikuttavat tekijät, desistanssi vapautumisen tukena sekä huomioita vapautumisen valmistelemiseen ennaltaehkäisevänä näkökulmana.