Adamantium-luuranko : puhujuus ja kolmannen persoonan rooliruno Eevil Stöön albumilla Iso vauva Jeesus - Savolainen, Liisa (2021)
Maisterintutkielmani tavoitteena on selvittää, miten Eevil Stöö jäsentyy Iso vauva Jeesus -albumin sanoitusten puhujana. Tutkielmani teoreettisena viitekehyksenä käytän niin roolirunouden kuin Wolfgang G. Müllerin (1991) interfiguraalisuuden teorioita, joista molemmista johdan myös uudenlaisia tulkintoja. Interfiguraalisuuden teoriaa ei aiemmin ole hyödynnetty runoudessa; lisäksi kehitän roolirunoudesta kolmannen persoonan roolirunoudeksi nimittämäni tulkinnan. Tutkimukseni metodina on lähiluenta, joka perustuu erityisesti hermeneuttiseen lähestymistapaan ja albumin sanoitusten puhetasojen hierarkkiseen ja intertekstuaaliseen analyysiin. Tutkielmassani käyn Iso vauva Jeesus -albumin sanoitukset läpi kappale kerrallaan, samalla puhujaan liitettyjä merkityksiä esiin uuttaen.