Sosiaalityöntekijöiden kyynisyys : yksilö- ja organisaationäkökulmia työntekijöiden kyynisyyteen sosiaalityössä - Haukipuro, Roosa (2021)
Tämän, väljästi integroivaa kirjallisuuskatsausta mukailevan tutkielman keskeinen tehtävä on ollut selvittää, millaisilla tekijöillä sosiaalityöntekijöiden kyynisyyttä voidaan selittää, ja millaisia seurauksia ilmiöllä on havaittu yksilö- ja organisaatiotasolla. Yhteiskunnallisten arvojen ja tavoitteiden kiristyminen näkyy sosiaalityössä palveluiden karsimisena ja asiakkaan vastuun korostamisena, mikä vaikeuttaa sosiaalityölle ominaista arvo- ja empatiatyöskentelyä ja lisää työntekijöiden merkityksettömyyden, pahoinvoinnin ja turhautumisen kokemuksia. Työuupumisen ja -hyvinvoinnin tarkastelu on korostunut sosiaalityön tutkimuksessa, kun taas työntekijöiden kyynisyyden tutkiminen on jäänyt vähemmälle huomiolle. Kyynisyys linkittyy myös tiiviisti työntekijöiden pahoinvointiin ja vaihtuvuuteen, joten ei ilmiöitä voi täysin erottaa toisistaan. Työntekijöiden kyynisyyden tutkiminen tarjoaa kuitenkin syvällisempää ymmärrystä työntekijöiden organisaatiossa ja asiakassuhteissa ilmentämistä asenteista.