Isyys ja voimavaratekijät masennusoireisilla isillä - Säynäväjärvi, Janica (2021)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää masennusoireisten isien kokemuksia omasta isyydestään. Isien masennusta on tutkittu äidin masennukseen verrattuna vähän. Erityisesti syvällinen ymmärrys isien masennusoireilusta ja sen aikaisesta isyydestä on vähäistä. Isyyden kokemuksien lisäksi tässä tutkimuksessa selvitetään masennusoireisten isien voimavaratekijöitä. Tutkimuksen ensisijaisena tavoitteena on tuottaa tietoa masennusoireisten isien perhe-elämän ja arjen haasteista sekä toisaalta isien voimavaroista ja eteenpäin vievistä voimista.