”Kun rohkeuden vie tarpeeksi pitkälle, siitä tulee hulluutta” : pelottelu minäkertojan kokemana parisuhdeväkivallan muotona Stephenie Meyerin teoksessa Houkutus - Puustinen, Petra (2021)
Tutkielmassa tarkastellaan Stephenie Meyerin Houkutusta narratologisen tutkimuksen keinoin. Huomiota kiinnitetään teoksen minäkertojan kuvauksiin pelottelusta parisuhteessa sekä lukijalle välittyviin mielikuviin parisuhteessa mahdollisesti tapahtuvasta väkivallasta ja tutkimuskysymykset kietoutuvat näiden ajatusten ympärille. Tutkimuksen relevanttiutta perustellaan Twilight-saagan nuorten lukijoiden keskuudessa saaman suuren suosion sekä saagasta aiemmin tehtyjen, parisuhdeväkivaltaa käsittelevien tutkimusten kautta.