RFID-implantit ja tietosuoja - Jussila, Eveliina (2021)
RFID-mikrosiruimplantit kehittyvät jatkuvasti. Jo monella tuhannella ihmisillä on siru kädessään. Näillä implanteilla voitaisiin seurata terveystietoja, maksaa kaupassa ja tunnistautua työpaikalla. Ongelmana ovat kuitenkin RFID-implanttien aiheuttamat yksityisyysongelmat. Onko oikein, että kehossa on laite, jota ei voi kytkeä pois päältä? Toisena ongelmana on myös mahdolliset kyberhyökkäykset, joilla voidaan saada käyttöön henkilön yksityistietoja. RFID-implantit pitää suunnitella eettisesti ja turvallisesti, ja niiden kehitystä pitää valvoa valmistajien ja järjestöjen sekä viranomaisten toimesta.