”I'm the god of the new world” : kristillinen symboliikka Takeshi Obatan Death Note -kuvituksissa - Niemi-Kaija, Helmi (2021)
Tutkielmassa käsitellään japanilaisen Death Note -mangan kuvittajan Takeshi Obatan töissä ilmenevää kristillistä symboliikkaa visuaalisen ja narratiivisen analyysin kautta. Tarkastelukohteena toimii erityisesti tarinan päähenkilön Light Yagamin kuvaamistapa sekä häneen liitetty kristillinen ikonografia sarjan kuvituksissa. Tutkielmassa tarkastellaan Lightin lisäksi pienemmässä roolissa tarinan antagonistin L Lawlietin kuvausta – kyseisten hahmojen vertailun kautta pyritään ymmärtämään paremmin erityisesti Lightiin liitettyä symboliikkaa. Tutkimuksen tarkoituksena on tuoda esille, miten länsimaisen kristinuskon visuaalista symboliikkaa ja tekstejä voidaan käsitellä modernissa japanilaisessa kontekstissa.