Opettajahahmon käyttämät modaaliset lausetyypit ja niiden puhefunktiot Timo Parvelan teoksessa Ella ja kaverit ihan kuninkaina - Leppävuori, Hanna (2021)
Tämä tutkielma käsittelee opettajahahmon käyttämiä modaalisia lausetyyppejä ja niiden saamia puhefunktioita Timo Parvelan (2019) teoksessa Ella ja kaverit ihan kuninkaina. Näiden kautta selvitetään, millainen kuva opettajasta välittyy. Tutkimuskysymykset ovat seuraavat: 1) Millaisia modaalisia lausetyyppejä opettajahahmo käyttää puhuessaan? 2) Millaisia puhefunktioita näihin lausetyyppeihin teoksessa liittyy? 3) Millainen kuva opettajahahmosta muodostuu modaalisten lausetyyppien ja niiden saamien puhefunktioiden kautta?