L'ennemi de mon ennemi est mon ami : äärioikeisto- ja äärivasemmistopuolueet maltillisessa ranskalaisessa sanomalehdistössä vuosina 1936–1937 - Virolainen, Milla (2021)
1930-lukua leimasi ympäri Euroopan poliittinen polarisaatio ja hajaannus. Neuvostoliitto oli Josif Stalinin johdolla kommunistien hallinnassa, Italiassa Benito Mussolinin perustama fasistinen puolue johti maata, ja Saksassa Adolf Hitler ja natsit olivat vallankahvassa. Kuitenkin myös demokraattisissa maissa ääriliikkeet kasvattivat suosiotaan, eikä Ranska ollut tähän poikkeus. Sekä äärioikeisto että äärivasemmisto olivat kasvattaneet suosiotaan ja saaneet lisää kannattajia. Koko Ranska ei kuitenkaan ollut radikalisoitunut, vaan edelleen maassa toimi poliittisessa keskustelussa myös maltillisia tahoja.