Neologismit suomi vieraana kielenä -opiskelijoiden teksteissä - Raiski, Taru (2021)
Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia valmiuksia suomi vieraana kielenä -opiskelijoilla on muodostaa taitotasolla B1 päteviä neologismeja eli uudissanoja suomen kieleen. Uusien sanojen muodostaminen suomen kielessä on poikkeuksellisen helppoa, joten hypoteettisesti myös suomi vieraana kielenä -opiskelijat kykenevät tuottamaan mahdollisia uudissanoja. Tutkimuskysymykseni on, minkälaisia sananmuodostusmenetelmiä B1-tason suomi vieraana kielenä -opiskelijat käyttävät luodessaan neologismeja fiktiivisissä kertomuksissaan.