Penkkipunnerrussuoritus ja hermolihasjärjestelmän väsymisen vasteet hypertrofisessa kuormituksessa perinteisellä sekä ulkoilukäyttöön tarkoitetulla kuntosalilaitteella - Karman, Simon (2021)
Penkkipunnerrus on suosittu yläraajojen lihaksiin kohdistuva kuntosaliharjoite, mihin saattaa vaikuttaa minkälaisella laitteella harjoitus suoritetaan. Tässä tutkimuksessa verrattiin Omnigym Oy:n valmistamaa ulkokäyttöön tarkoitettua penkkipunnerruslaitetta ja perinteisempää Smith-laitetta. Vertailu toteutettiin isometristen ja dynaamisten suoritusanalyysien avulla sekä lisäksi tutkittiin hypertrofisen kuormituksen aiheuttamaa väsymystä.