Instagram and Facebook brand community benefits consumers receive and value before and during the COVID-19 pandemic : case CrossFit - Vuorenlinna, Tia (2021)
Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook ja Instagram, ovat mahdollistaneet yrityksille uusia tapoja tavoittaa ja kommunikoida brändisivujen seuraajien kanssa. Nämä sosiaalisen median brändiyhteisöt ovat melko uusi ja nopeasti kehittyvä ilmiö, jota ei ole vielä perusteellisesti tutkittu koskien sitä, minkälaisia hyötyjä kuluttajat saavat ja arvostavat Facebook- ja Instagram-brändiyhteisöissä, ja miten brändit voivat kehittyä näiden hyötyjen tarjoamisessa. Tutkimuksia vaikuttaisi puuttuvan etenkin Instagramiin ja liikunta-alaan liittyen. Kyseinen tieto on oleellista yrityksille, jotka haluavat kehittyä näiden hyötyjen tarjoamisessa. Toinen lisätutkimuksia vaativa ilmiö on se, miten COVID-19-virus on vaikuttanut kuluttajien saamiin ja arvostamiin hyötyihin Facebook- ja Instagram-brändiyhteisöissä. Tämä tieto on tärkeää, jotta yritykset pystyvät reagoimaan ilmiöön oikealla tavalla, etenkin yrityksien, kuten CrossFit-salien kohdalla, jotka COVID-19-pandemian aikana joutuivat siirtämään palvelunsa etäyhteyden päähän normaalin lähikontaktiohjauksen sijaan. Tämä tutkimus tutki aihetta CrossFit-salien Facebook- ja Instagram-brändiyhteisöjen kontekstissa. Tutkimuskysymykset olivat: 1. Mitä hyötyjä kuluttajat kokevat ja arvostavat CrossFit-brändien Facebook- ja Instagram-brändiyhteisöissä ja miten näiden hyötyjen arvoa voitaisiin lisätä? 2. Miten korona on vaikuttanut siihen mitä hyötyjä kuluttajat kokevat ja arvostavat CrossFitin Facebook- ja Instagram-brändiyhteisöissä? Laadullinen tutkimus toteutettiin puolistrukturoiduilla haastatteluilla ja kerätty aineisto analysoitiin käyttäen laadullista sisällönanalyysia. Haastatteluihin osallistui yhdeksän aikuista CrossFit-salin jäsentä, jotka olivat neljältä eri Suomessa sijaitsevalta salilta. Tulokset osoittavat, että yksi tärkeimmistä asioista mitä CrossFit-salit voivat tehdä, etenkin COVID-19-pandemian tai muun syyn takia, joka pakottaa salit tarjoamaan palveluitaan etäyhteyden päästä, on luoda Facebook- ja Instagram-brändiyhteisö jäsenilleen. Näiden yhteisöjen huomattiin tuovan suurta lisäarvoa salin jäsenille sekä ennen koronaa että sen aikana. Hyödyt, joita salin jäsenet saavat näiden brändiyhteisöjen kautta, ovat tiedollisia, opettavaisia, sosiaalisia, viihdyttäviä, taloudellisia sekä liikuntamotivaatiota lisääviä. Tutkimus esittelee konkreettisia toimenpiteitä, miten näitä hyötyjä tulisi tarjota, eli missä kanavassa, millä sisällöllä ja millaisilla toimenpiteillä.