Developing interactive data visualizations for web UIs - Alaoutinen, Mika (2021)
Tämän tutkielman parissa kehitettiin interaktiivisia datanvisualisointikomponentteja, jotka on tarkoitettu käytettäväksi asiakaspuolen web-sovelluksissa. Komponentit on suunniteltu monitavoiteoptimoinnin tarpeita silmällä pitäen, erityisesti interaktiivisten menetelmien tarpeet huomioiden. Tutkielma tuotti kaksi uutta sovellusta, joiden nimet ovat desdeo-components ja desdeo-frontend. Desdeo-components on komponenttikirjasto, joka sisältää joukon visualisointitekniikoita. Visualisoinnit on rakennettu Victory.js-kirjaston pohjalta. Desdeo-frontend on single-page application -tyylillä toteutettu web-käyttöliittymäsovellus, joka demonstroi, kuinka komponentteja käytetään. Desdeo-frontend voi jatkossa toimia pohjana DESDEO-optimointisovelluksen web-käyttöliittymän kehitykselle. Tämä tutkielma kartoitti erilaisia web-teknologioita, jotka soveltuvat uusien sovelluksien tarpeisiin. Lisäksi tutkielmassa tunnistettiin suunnittelumalleja, joiden avulla käyttäjän antamia syötteitä voidaan käsitellä joustavasti.