Ainejärjestöjen ympäristövastaavien henkilökohtainen ja sosiaalinen identiteetti ilmastonmuutokseen liittyvässä vuorovaikutuksessa - Hallikainen, Titta (2021)
Tämän maisterintutkielman tavoitteena oli ymmärtää millainen merkitys ilmastonmuutokseen liittyvällä vuorovaikutuksella on ainejärjestöjen ympäristövastaavien käsityksiin henkilökohtaisesta ja sosiaalisesta identiteetistä. Tavoitteeseen pyrittiin tarkastelemalla ympäristövastaavien näkemyksiä heidän käymästään ilmastonmuutokseen liittyvästä vuorovaikutuksesta ja tulkitsemalla heidän henkilökohtaisen ja sosiaalisen identiteetin roolia ilmastonmuutokseen liittyvissä vuorovaikutustilanteissa. Tutkielma toteutettiin laadullisin menetelmin. Tutkimusmenetelmänä käytettiin puolistrukturoitua teemahaastattelua ja tutkielmassa haastateltiin 5:tä Jyväskylän yliopiston ainejärjestöjen ympäristövastaavaa. Haastateltavilla oletettiin olevan vähintään hallituspestin myötä kiinnostusta ilmastonmuutosta koskeviin asioihin. Aineiston analyysimenetelmänä toimi aineistolähtöinen sisällönanalyysi.