Palvelukuvauksien ja IT-hallinnan prosessikehyksien suhde - Viljanen, Tomi (2021)
Palvelukuvauksen on yhtäältä oltava eri asiakasryhmille luettava ja ymmärrettävä, ja toisaalta riittävän rikas kuvaamaan usein monimutkaiset palvelut vaihtoehtoineen. Palvelukuvauksille ei ole yhtä standardia, joka opastaisi, mitä tietoa tulee välittää eri asiakasryhmille. Aikaisemmat asiaa koskevat tutkimukset keskittyvät omien mallien luomiseen palvelukuvauksen laadintaa varten IT-hallinta prosessikehyksiä hyödyntäen. Tutkimuksessa avataan palvelukuvausten ja IT-hallinta prosessikehysten suhdetta vertaamalla yleisesti käytetyn ITIL-prosessikehyksen prosesseja palvelukuvausten ominaisuuksien kanssa. Tutkimuksessa selvisi, että ITIL tukee palvelukuvausten luontia usean prosessin kanssa.