"Jag orkar inte sitta hela tiden" : gymnasieelevers uppfattningar om funktionell undervisning - Jokela, Petra (2021)
Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena oli selvittää, millaisia käsityksiä ja kokemuksia lukio-opiskelijoilla on toiminnallisista menetelmistä lukion kieltentunneilla. Tutkimuksessa selvitettiin, mitä mieltä lukio-opiskelijat ovat toiminnallisesta opetuksesta sekä suosivatko he perinteistä vai toiminnallista kieltenopetusta. Lisäksi tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, millaisia toiminnallisia tehtäviä opiskelijat haluaisivat kielten oppitunneille. Tutkimusaineisto kerättiin kyselylomakkeen avulla ja aineiston analyysissä käytettiin laadullista sisällönanalyysiä.