Kasvojentunnistusohjelmien ongelmia ja niiden ratkaisuja käyttäen generatiivisia kilpailevia neuroverkkoja - Hermunen, Juho (2021)
Tässä kandidaatintutkielmassa selvitän neuroverkkoihin ja kasvojen tunnistuk-seen liittyviä ongelmia ja generatiivisten kilpailevien neuroverkkojen niihin tarjoamia ratkaisuja. Lisäksi tarkastelen miten teknologian kehitys voisi ratkaista joitain ongelmia ja mitä odotan tulevaisuudelta. Kasvojentunnistusohjelmat ovat yleistyneet monissa eri käyttökohteissa, mutta niiden tarkkuus ei ole halutulla tasolla. Tässä tutkimuksessa selvitän monia eri ratkaisuja ongelmiin, joista lupaavimpana koen 3D generatiivisen kilpailevan neuroverkon kyvyn luoda uutta aineistoa tehokkaasti.