Oppilaiden psyykkinen oireilu yläkoulun liikunnanopetuksessa opettajien kokemana - Vento, Veera (2021)
Tämän tutkielman tarkoitus oli selvittää liikunnanopettajien kokemuksia oppilaiden psyykkisestä oireilusta sekä opettajien ratkaisuja oppilaiden psyykkisen oireilun synnyttämiin haastaviin tilanteisiin liikunnanopetuksessa. Kohderyhmänä toimivat yläkoulun liikunnanopettajat, jotka olivat kokeneet oman opettajauransa aikana oppilaiden psyykkistä oireilua ja kohdanneet siitä johtuvia haastavia tilanteita omassa opetuksessaan. Tutkielman avulla etenkin liikunnanopettajaksi opiskelevat ja vasta valmistuneet liikunnanopettajat voivat saada tietoa psyykkisesti oireilevien oppilaiden kanssa toimimisesta sekä työkaluja omaan opettajuuteensa. Aiempia tutkimuksia oppilaiden psyykkisestä oireilusta liikunnanopetuksessa ei ole tehty.