Translaki-diskurssit Suomi24-korpusaineistossa - Hakkala, Kiia (2021)
Tässä tutkielmassa tarkastelen korpusavusteisen diskurssintutkimuksen keinoin translaki-aiheeseen keskittyviä keskusteluja Suomi24-keskustelupalstalla. Tutkielmani tavoitteena onkin selvittää, minkälaisia diskursseja paljon yhteiskunnallista keskustelua herättäneeseen translakiin eli lakiin transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta liitetään. Tutkimuskysymykseni ovat seuraavat: 1) Millaisia merkitseviä kollokaatteja translaki-sana saa Suomi24- aineistossa? 2) Minkälaisia translakiin liittyviä diskursseja foorumikeskusteluissa esiintyy?