Markkinoinnin automaatio perinteisen markkinointiprosessin tukena - Arponen, Leo-Pekka (2021)
Markkinoinnin automaatiosta on puhuttu jo viimeiset kaksi vuosikymmentä, mutta jatkuvan kehityksen seurauksena siitä on tullut paljon muutakin kuin pelkkä tuki päätöksentekoa varten. Tulevaisuudessa markkinat ja markkinointi itsessään tulevat edelleen kehittymään, minkä seurauksena myös kuluttajien tarpeet muuttuvat. Jotta muuttuviin tarpeisiin ja uusiin haasteisiin on mahdollista vastata, yritysten kannattaa harkita uusia menetelmiä kuluttajien tavoittamiseksi. Markkinoinnin automaatio voi tuoda kehityksen tuomiin haasteisiin ratkaisun. Tämä kandidaatintutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena, jonka tarkoituksena oli selvittää, mistä markkinoinnin automaatio koostuu ja kuinka markkinoinnin automaatio tukee perinteistä markkinointiprosessia. Markkinoinnin automaation esitettiin koostuvan markkinointiteknologioista, strategioista ja niitä hyödyntävistä ihmisistä. Tutkielman tuloksina markkinoinnin automaation esitettiin tukevan perinteistä markkinointiprosessia kolmen osa-alueen kautta. Tuen osa-alueita olivat asiakassuhteiden hallinta, asiakaskokemuksen personointi sekä liidien generointi. Vaikka markkinoinnin automaatio voikin ensisilmäyksellä vaikuttaa oikotieltä onneen, se ei sitä ole, sillä markkinoinnin automaation käyttöönoton jälkeinen jatkuva ylläpito voi koitua haasteelliseksi.