Vuorovaikutuksen rooli MMOG-suunnittelussa - Kariluoto, Antti (2021)
Tutkielmassa tutkitaan vuorovaikutusta aktivoivaa MMOG-pelisuunnittelua. MMOG-pelit, eli massiivisten monen pelaajan verkkopelit, ovat virtuaalimaailmoja, joissa on pelillisiä ominaisuuksia. Pelaajien vuorovaikutuksen nostattaminen on tärkeää MMOG-pelinkehittäjille, sillä vuorovaikutuksen on todettu olevan kriittinen tekijä genren suosiossa.