Reunalaskennan käyttö reaaliaikaisen massadatan käsittelyssä mobiililaitteissa - Kortetjärvi, Hanna (2021)
Tässä kandidaatintutkielmassa tutkitaan reunalaskennan hyödyntämistä mobiililaitteilla kerätyn reaaliaikaisen massadatan käsittelyssä. Tutkielman tavoitteena on selvittää, kyetäänkö reaaliaikaisen massadatan käsittelyn haasteita ratkaisemaan käsittelemällä dataa lähempänä käyttäjää sekä kuinka reunalaskenta tukee mobiililaitteiden toimivuutta. Tutkielma on kirjallisuuskatsaus. Käymällä läpi artikkeleita ja tutkimuksia, kyettiin selvittämään reunalaskennan tarjoamia hyötyjä. Reunalaskenta kykenee muun muassa vähentämään datan käsittelyn viivettä, lisäämään käyttäjien yksityisyyttä, tukemaan mobiililaitteiden liikkuvuutta sekä vähentämään energiankulutusta.