Kateus työyhteisön vuorovaikutuksessa : työntekijöiden näkemyksiä kateudesta ja sen heijastumisesta työvointiin asiantuntijatyössä. - Hirvonen, Juulia (2021)
Tämän tutkielman tavoitteena on kuvata ja ymmärtää asiantuntijatyötä tekevien työntekijöiden näkemyksiä kateuden ilmenemisestä työyhteisön vuorovaikutuksessa ja sen koettua merkitystä työvoinnille. Tavoitteeseen pyrittiin tarkastelemalla asiantuntijatyötä tekevien näkemyksiä siitä, miten kateus ilmenee työyhteisön vuorovaikutuksessa ja miten ilmennyt kateus heijastuu työntekijän työvointiin. Tutkielma toteutettiin laadullisena tutkimuksena. Tutkimusaineisto koostui neljästä haastattelusta ja kaikki haastateltavat työskentelivät eri organisaatioissa. Haastattelut toteutettiin puolistrukturoituina teemahaastatteluina, ja haastatteluaineisto analysoitiin aineistolähtöisesti sisällönanalyysillä.