Esineiden internetin turvallisuuden parantaminen lohkoketjulla - Komppa, Atte (2021)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan, mitkä tekijät johtavat esineiden internet-laitteiden turvattomuuteen ja miksi ongelmaan ei ole yksinkertaista ratkaisua. Tähän ongelmaan selvitetään, voidaanko lohkoketjua soveltaa esineiden internet-laitteiden ja niiden tietojen turvaamiseksi. Tutkielmassa paneudutaan esineiden internetin tietoturvan nykytilanteeseen sekä lohkoketjun mahdollistamiin muutoksiin. Aihetta käydään läpi teknologioiden avaamisilla sekä antamalla konkreettisia esimerkkejä aiheista.