Infrapunasaunan vaikutus koripalloilijoiden suorituskykyyn ja palautumiseen maksimivoimakuormituksen jälkeen - Savonvirta, Tatu (2021)
Saunan käyttö on suunniteltu nautinnon, hyvinvoinnin ja rentoutumisen saavuttamiseen. Tämän lisäksi saunomisella voidaan saavuttaa merkittäviä terveyshyötyjä. Sauna vaikuttaa moniin fysiologisiin prosesseihin muun muassa sydän ja verenkiertoelimistöön, autonomiseen hermostoon, hormonitoimintaan, lihaskipuun sekä uneen. Saunomisen aiheuttamaa lämpövaikutusta kehoon on hyödynnetty urheilijoiden parissa palautumismenetelmänä. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia maksimivoimakuormituksen jälkeisen infrapunasaunan vaikutusta koripalloilijoiden palautumiseen ja suorituskykyyn.